söndag 2 september 2012

Urafiki na upendo

Urafiki na upendo är swahili och betyder "Vänskap och kärlek". Ni undrar säkerligen varför jag börjar skriva om swahili nu?! Urafiki na upendo är namnet på ett välgörenhetsprojekt som min kompis och kollega Vera och jag startat. Vera forskar om ett afrikanskt minoritetsspråk och på sin senaste forskningsresa träffade hon lilla Sophia, en 2-årig flicka som lider av albinism. Hon lever tillsammans med sin mamma, sin tvillingsbror och en 8-årig storasyster. Pappan dog för några månader sedan. Sophia är i stort behov av solkräm och skyddskläder för att skydda hennes hud inför den extrema solstrålningen. Hon behöver säkerligen också en synundersökning för att kolla om hon har synnedsättning som är vanligt hos albinos. Hon ska ju kunna börja i skolan om några år.
Vi har startat ett konto för Sophia och planerar att skicka paket regelbundet. Ett företag har donerat solkräm men vi behöver mer i framtiden. Vi har fått solhattar från en mycket snäll familj och ett annat företag har gett oss rabatt på solskyddskläder. Många snälla människor har börjat donera pengar åt Sophia och hennes familj.

Sophia och hennes stora syster Amina


Kanske vill du också hjälpa? Varje tanke räknas! Sprid kärleken genom att blogga om Sophia. Kanske känner eller äger du ett företag som vill sponsra Sophia och hennes familj? Kanske har du lust att donera motsvarande summa av en fika i månaden åt Sophia? Kanske har du kläder liggande som kunde vara till hjälp? Kanske kan du berätta om detta för dina vänner...
Vi har en Facebook-grupp som du hittar här. Där finns mer information men självklart får ni också fråga mig. Urafiki na upendo är ett privat projekt men vi är i kontakt med några välgörenhetsorganisationer för att se om de kan hjälpa oss.
Hjärtligt hjärtligt tack!!!!

3 kommentarer:

  1. Nämen åh så fint av er! Jag ska kika in på facebook sidan på en gång!

    Kika gärna in hos mig & var med & tävla:)

    Kram Emma

    SvaraRadera
  2. Oj, vad viktigt projekt! Kanske något för mig att skriva om? Utgår din kollega Vera från Uppsala också? Mejla gärna kontaktuppgifter till henne om du tror att hon skulle vilja ställa upp på intervju.

    Nu har jag klickat på Fb-gruppen och ska samla ihop saker att skänka. Är det okej att använda bilden till bloggen?

    Och vi bör ju ses snart så inte grabbarna glömmer av varandra! Jag är i jobb nu, så lite mindre flexibel på dagarna. Jobbar du eller hemma?

    SvaraRadera
  3. Hej igen! Jag skrev ett meddelande till Vera på Fb. ;)

    SvaraRadera